Järnåldersbyn Hogslaby

Hogslaby är Botkyrka kommuns järnåldersby som ligger strax utanför Hågelbyparken. Här lär du dig om hur människor levde under förhistorisk tid och får besöka spännande fornlämningar.

Järnåldersbyn består av fyra små tidstypiska träbyggnader och används främst för undervisning för kommunens skolbarn. Området runt Hogslaby är rikt på kulturhistoriska lämningar och fornminnen.

Ung tjej kardar koncentrerat ull
Här kan besökarna lära sig att karda ull.

Öppet hus

Flera gånger om året anordnas även öppet hus, då får du uppleva vardagsliv i järnåldersbyn. Hur såg en dag ut för 1000 år sedan? Under denna dag kan du till exempel prova på bågskytte, smide, brödbakning, smaka på soppa och besöka de spännande forntidsgravarna.

Plats: Järnåldersbyn Hogslaby ligger 300 meter från herrgården i Hågelbyparken, skyltning finns i parken och vid vägarna.

Obs, i dagsläget vet vi tyvärr inte hur och när vi kan anordna öppet hus.

Skolklassbesök

I kommunens regi anordnas även lägerskola i Hogslaby.

På botkyrka.se kan du läsa mer om Hogslaby och boka ett besök

Endast vid öppet hus eller förbokade grupper.

I dagsläget vet vi inte hur och när vi kan anordna öppet hus. Mer info kommer.

Åsa Anderljung
Kultur och fritidsförvaltningen, Botkyrka kommun